Occasion caravan

20 februari 2019
 Categorieën: Camping, Blog

Delen

Occasion caravans

Op vakantie met de caravan

Niets zo fijn als op vakantie met de caravan! Het is een lange, gure winter geweest en u bent maar wat blij als in het voorjaar de eerste zonnige dagen aanbreken. Een heel goed moment om een caravan aan te schaffen, en waarom dan niet een occasion caravan? In Nederland zijn er veel mooie gebieden die erop wachten met de caravan ontdekt te worden, u rijdt hier in veel gevallen zó naar toe voor een fijn weekendje weg. Veel mensen denken bij het kopen van een caravan aan een gelegenheid om de zomervakantie in door te brengen, maar in de praktijk is deze natuurlijk voor veel meer gelegenheden geschikt.

Waarop letten bij de aanschaf van een occasion caravan?

Met Nederland bovenaan de lijst van hoogste caravandichtheid, wisselen er veel caravans elk jaar van eigenaar. Door dit grote aanbod en verschil in prijs en kwaliteit is het wel eens lastig om een goede keuze te maken. Het is ten eerste natuurlijk heel handig om voor uzelf te bedenken wat u belangrijk vindt aan een caravan. Is dit de grootte of juist het comfort? En met hoeveel personen gaat u er gebruik van maken? Ook is het altijd fijn om het aanbod met elkaar te kunnen vergelijken zodat u uiteindelijk een eerlijke prijst betaalt. Er zijn verschillende sites met goede prijsinformatie en duidelijke foto’s om informatie vanaf te halen. Als u een model heeft gevonden dat u bevalt, is het zaak niet over te gaan tot een impulsaankoop. Een caravan die er op het eerste oog goed uitziet, kan helaas toch ernstige gebreken hebben. Bekijk de occasion caravan dus ook in daglicht en vraag goed door over onderhoudsrapporten. Het is ook belangrijk om erachter te komen hoe intensief de caravan gebruikt is, is dit eenmaal per jaar tijdens de grote vakantie of het hele seizoen als soort stacaravan? Een goede indicatie van (intensief) gebruik zijn vaak de staat van het meubilair of van de zitkussens.

Laat de occasion caravan keuren

Het is een slim idee om voor aanschaf de gebruikte caravan te laten keuren. Bij de PACK (Periodieke Aanhangwagen en Caravan Keuring) vindt er een grondige inspectie plaats van alle belangrijke onderdelen. Zo wordt bij de keuring van het onderstel bijvoorbeeld gekeken naar of er sprake is van roestvorming en of er scheuren in het chassis zichtbaar zijn, maar zijn ook de banden en de reservewielhouder belangrijk. Bij de opbouw wordt gekeken naar onder andere de dakplaat en of de verlichting een juiste werking vertoont. Stuk voor stuk zaken van belang voor het doen van een goede aankoop occasion caravan om daarna veilig mee de weg op te kunnen voor een onbezorgde vakantie!